FREE SHIPPING IN CROATIA FOR ORDERS OVER 375 HRK / FREE SHIPPING IN AUSTRIA AND GERMANY FOR ORDERS OVER 200 €

FREE SHIPPING IN CROATIA FOR ORDERS OVER 375 HRK  FREE SHIPPING IN AUSTRIA AND GERMANY FOR ORDERS OVER 200 €

Vino kao začin u mnogim jelima

 

Vino je, pogotovo u mediteranskoj kuhinji, jedan od glavnih sastojaka u jelima. Osim svog bogatog i primamljivog okusa, također je dobro i za zdravlje. Više puta je dokazano da čaša vina dnevno pomaže pri sprječavanju srčanih bolesti i smanjuje kolesterol.

 

Uobičajeno je pravilo i preporuka da se pri kuhanju koristi vino koje biste i sami popili. Standardna upotreba u gastronomiji uključuje kuhanje, mariniranje ili pirjanje ribe te raznih vrsta mesa. Osim za tradicionalno kuhanje, vino možete koristiti i za salate i deserte. U salatama se najčešće koristi kao domaći ocat, dok se u desertima nerijetko upotrebljava kao preljev za kolače, uz dodatak mješavine suhog voća.

 

Ne morate brinuti da će vam sve što skuhate imati okus po alkoholu, sama svrha vina je da pojača okus vašeg jela, ne da ga preuzme. Međutim, kao i sa svakim dodatkom i začinom, treba biti oprezan pri doziranju – ni previše ni premalo. Jedna čaša je dovoljna, u rijetkim situacijama će vam trebati više od jedne čaše.

 

Treba uzeti u obzir da vinu treba dati vremena da pusti svoje draži, zato se ne preporučuje dodavati ga pred sam kraj kuhanja. Ukoliko niste sigurni koje vino odabrati, u nastavku vam donosimo naše preporuke.

 

Like this article?

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Search

Are You Over 18?

By entering this site you agree to our Privacy Policy

Welcome to our online store. We love what we are doing and we have many interesting things to share with you. Because we appreciate responsible communication, we kindly ask you to confirm your age.

Open chat
1
Need help?
Hello 👋
Can we help you?